September 24, 2024

KINDER TORTA OD 5 ZVEZDICA: Raskošna poslastica od čokolade, lešnika i plazme – nema joj ravne!

2 min read

SASTOJCI

Kore
20 belanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
380 g pečenih i krupno mlevenih lešnika
Fil

20 žumanaca
13 kašika šećera
2 pudinga od vanile
3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
1,5 l mleka
250 g margarina
4 kašike šećera u prahu
270 g čokolade za kuvanje
3 dl slatke pavlake
Još

380 g nutele
500 g plazma keksa
150 ml mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:

7 dl slatke pavlake
2 kesice šlag krema od vanile
3 dl mleka
celi lešnici
PRIPREMA

Kore: Od polovine navedenih sastojaka pripremate jednu koru, od ostatka drugu. Razdvojite belanca od žumanaca. Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike, pa lagano ručno umešajte u sneg od belanaca. Smesu istresite u pleh prethodno obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusovih 20 minuta. Kora treba da blago porumeni. Na isti način pripremite drugu koru.

FIl

Sjedinite žumanaca sa šećerom, dodajte puding i oko 2 dl mleka (od 1,5 l), a ostatak stavite da provri. Žumanca i puding kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne. U drugu posudu sipajte polovinu fila dok je još vreo, i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Promešajte da se otopi i lepo sjedini, pa obe posude pokrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kora. Ostavite da se dobro ohlade. Omekšali margarin umutite mikserom sa šećerom u prahu, pa polovinu dodajte u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Mutite dok nse ne dobije penasta smesa. Na kraju ručno (nikako mikserom) umešajte i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle, 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem.

Filovanje

Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru, pa je premažite polovinom nutele. Preko nanesite polovinu žutog fila. Poslažite polovinu plazma keksa umočenog u mleko. Na keks namažite polovinu čokoladnog krema. Stavite i drugu koru i ceo postupak ponovite još jednom dok ne utrošite sav materijal.

Dekoracija

Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji.

Izvor:https://stvarukusa.mondo.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *