September 23, 2024

Pita sa patlidžanom i sirom od gotovih kora

1 min read

SASTOJCI
12 kora
2 patlidžana
1 crni luk
1 čen belog luka
3 paradajza
150 g tvrdog sira
50 ml ulja
50 ml mleka
peršun

PRIPREMA
Patlidžan isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da odstoji 20 minuta. Ubrusom uklonite višak vode, pa poređajte patlidžan na pleh obložen pek papirom. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-25 minuta. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk. Kada malo omekša, dodajte isečen paradajz. Posolite, pobiberite, pospite crvenom paprikom. Lepo promešajte i kuvajte dok povrće lepo ne omekša. Kada i paradajz omekša lepo, pospite seckanim peršunom i lepo promešajte.

Pomešajte mleko i ulje i lepo sjedinite. Pleh obložite pek papironm, pa poređajte 2 kore da lepo pokriju dno. Preko stavite još dve kore i premažite smesom od ulja i mleka. Poređajte pečeni patlidžan, a preko i nadev sa paradajzom, pa rendani sir.

Na isti način stavite još 4 kore, pa premažite smesom od ulja i mleka. Poređajte patlidžan, nadev od paradajza, a onda i rednani sir. Preko poređajte još 4 kore, a onda ih premažite smesom od ulja i mleka. Savijte višak kora na unutra, pa opet premažite uljem i mlekom.

Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Izvor:https://stvarukusa.mondo.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *