September 22, 2024

Umutiti bananu sa keksima! Bićete zapanjeni! Ukusni desert za 5 minuta bez pečenja

2 min read

SASTOJCI
Dvije banane, 120 grama keksa,

35 grama putera,

75 grama šlaga,

200 grama koncentrata mlijeka

35 grama sitnog šećera, zajedno s listićima čokolade.

PRIPREMA

Drobljenje kolačića uključuje uzimanje šake omiljenih kolačića i njihovo stavljanje u plastičnu vrećicu. Valjkom za tijesto ih izlomite u sitne mrvice. Ovaj postupak doprinosi ugodnoj hrskavosti našeg deserta.

Priprema temelja uključuje miješanje zdrobljenih keksa s zgnječenim bananama u posudi za miješanje pomoću gnječilice za krumpir. Nakon što ste dobro izmiješali, dobivenu smjesu premjestite u okrugli kalup za torte kako biste oblikovali podlogu.

Za pripremu kremastog nadjeva, počnite tako što ćete zajedno otopiti maslac i šećer u loncu. Nakon što se otopi, dodajte mliječni koncentrat i dobro izmiješajte. Ostavite ovu smjesu kuhati otprilike 5 minuta uz stalno miješanje. Ova bogata i kremasta mješavina poslužit će kao nadjev za naš desert.

Za sastavljanje slastice, kremastu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa i banana u kalupu za tortu. Za dodatni okus stavite kriške banane na vrh.

U drugoj posudi umutiti vrhnje sa žličicom šećera u prahu dok ne postane čvrsta pjena. Nakon što je slastica složena, preko nje rasporedite ovaj kremasti užitak. Za privlačan završni detalj, velikodušno pospite listiće čokolade po vrhu.

Posluživanje
Nakon što je sklopljen, desert stavite u hladnjak na nekoliko minuta da se stegne. Za najugodniji doživljaj okusa poslužite ga ohlađenog. Slobodno budite inventivni s dodacima, kao što je dodatno voće ili mrvica karamel umaka.

Izvor:https://24h-za-vas.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *