September 23, 2024

TIRAMISU SA BRESKVAMA – OSVEŽAVAJUĆA BOMBA ZA TOPLE LETNJE DANE: Top kombinacija mekih biskvita, kiselkastog fila i voća

1 min read

SASTOJCI
3 veće breskve, oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove
250 g piškota
250 g kremastog sira
3 jaja
100 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
250 ml slatke pavlake (za šlag)
1 šolja jake espreso kafe, ohlađene
kakao u prahu za posipanje

PRIPREMA

U jednoj posudi, umutite žumanca sa polovinom šećera dok ne dobijete svetložutu kremastu smesu. Dodajte sir i vanilu, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gladak krem. U drugoj posudi, umutite belanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite slatku pavlaku (šlag) dok ne postane čvrsta. Postepeno dodajte umućena belanca u kremastu smesu od sira. Nežno mešajte kako biste sačuvali vazdušastu teksturu. Dodajte umućenu pavlaku u smesu i nežno sjedinite.

Uzmite pravougaonu posudu za služenje i umočite svaku piškotu u ohlađenu kafu, brzo s obe strane, i ređajte na dno posude, pokrivajući celu površinu.

Preko piškota stavite deo fila sa sirom, zatim ravnomerno rasporedite iseckane breskve. Ponovite slojeve piškota, fila i breskvi dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem fila na vrhu.

Stavite tiramisu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne najmanje 4 sata ili preko noći. Pre služenja, po želji pospite površinu tiramisua kakaom u prahu. Uživajte u osvežavajućem tiramisuu sa breskvama!

Izvor:https://stvarukusa.mondo.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *