September 23, 2024

Recept za kiflice sa sirom će vas oduševiti, jer nisu preterano teške za pravljenje a ukusnije su i izgledaju bolje nego one iz pekare! Uživaćete u zalogajima.

1 min read

SASTOJCI
300 ml toplog mleka (1 kašika za podmazivanje kiflica)
2 kašike šećera
7 g kvasca
70 ml ulja
2 jajeta (ostaviti 1 žumance za podmazivanje kiflica)
1/2 kašice soli
550 g brašna
30 g putera
kačkavalj za fil
susam za posipanje

PRIPREMA
Za kiflice sa sirom prvo sipajte toplo mleko u činiju i ubacite kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji 5-10 minuta. Promešajte mutilicom, a zatim dodajte celo jaje, so, ulje, brašno i na kraju puter. Sve dobro izmešajte, a potom zamesite rukama i ostavite da ostoji 1 sat.

Podelite testo na male loptice, koje ćete potom da izmesite u kuglice. Uzmite svaku kuglicu, prstima je spljoštite i raširite u lepinjicu, a potom ubacite sir na jednu polovinu lepinjice. Drugu polovinu lepinjice uzdužno prosecite tankim linijama. Sa strane gde sir krenite da rolate testo u kiflicu. Ponovite postupak dok ne istrošite celo testo.

Kiflice poređajte u tepsiju prekrivenu pek papirom i pokrijte ih tankom najlonskom folijom. Ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim ih premažite mešavinom mleka i žumanca i pospite susamom. Ubacite kiflice sa sirom u rernu i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni. Izvadite ih iz rerne i uživajte u kiflicama sa sirom!

Izvor:https://stvarukusa.mondo.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *