September 22, 2024

VRHUNSKA PITA OD JABUKA! Svi traže ovaj recept! Jednostavno i ukusno

2 min read

SASTOJCI

3 jabuke 🍎🍎🍎,

60 grama putera,

40 grama šećera,

3 jaja

1 kašičica vanilin šećera,

prstohvat soli,

130 grama šećera,

100 ml mleka,

2 kašike jogurta ili pavlake ,

8 žlica (300 g) brašna

1 žličica sode bikarbone.

Med (za prelijevanje) Narezani kokos (za ukras)

PRIPREMA

Započnite temeljitim pranjem jabuka. Zatim ih ogulite i očistite od središta prije nego što ih narežete na tanke kockice. Pripremljene jabuke ostavite sa strane.

Pripremite smjesu: U prostranoj posudi za miješanje pomiješajte jaja, 130 grama šećera, vanilin šećer i malo soli. Miješajte smjesu dok ne postane svijetla i pjenasta. Ovaj proces će unijeti zrak u tijesto, što će rezultirati mekom i pahuljastom pitom.

Umiješajte mokre sastojke: u malom loncu ili mikrovalnoj pećnici otopite maslac. Polako umiješajte rastopljeni maslac, mlijeko i jogurt (ili kiselo vrhnje) u smjesu jaja, miješajući dok se potpuno ne sjedine.

Umiješajte suhe sastojke: prosijte brašno i sodu bikarbonu kako biste uklonili grudice. Polako umiješajte suhe sastojke u mokru smjesu, lagano miješajući dok se ne postigne glatka konzistencija.

Pripremite pitu: Započnite zagrijavanjem pećnice na 180°C (350°F). Zatim namažite posudu za pečenje ili kalup za pite kako se ne bi zalijepili. Stavite polovicu tijesta u zdjelu i ravnomjerno ga rasporedite.

Položite kriške jabuke na vrh tijesta, a zatim prelijte ostatak smjese preko jabuka, pazeći da su potpuno prekrivene.

Da biste ispekli pitu, stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče 40 do 45 minuta ili dok vrh ne dobije zlatnosmeđu nijansu, a čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Budući da se vrijeme pečenja može malo razlikovati ovisno o vašoj pećnici, važno je pratiti pitu dok se peče.

Završni dodaci: Kada je pita gotova, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Za dodatnu slatkoću, pokapajte med po vrhu i pospite kokosovim brašnama kako biste poboljšali teksturu i okus.

Prijedlog za posluživanje: Izrežite pitu na kriške i uživajte u toploj uz šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije za dodatnu slatku poslasticu.

Izvor:https://24h-za-vas.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *