September 22, 2024

POVOLJNO I BRZO… VLAŽNO I NJEŽNO… VLADAR LJETNIH UŽISTA

2 min read

SASTOJCI
10 jaja,

10 kašika šećera,

6 kašika finog pšeničnog griza,

4 kašike mekog brašna tip 40 za zalijevanje,

2 litre mlijeka,

10 kašika šećera i

1 vrećica vanilin šećera.

PRIPREMA

Kako biste osigurali optimalne rezultate, preporuča se izvaditi jaja iz hladnjaka i ostaviti ih da dosegnu sobnu temperaturu. Hladna jaja nikako ne treba tući. Započnite odvajanjem bjelanjaka od žumanjaka. Bjelanjke tucite dok ne postanu pjenasti, postupno dodavajući kristalni šećer dok se potpuno ne sjedine. Smanjite brzinu miksera na najnižu razinu i umiješajte žumanjke. Nastavite lagano tući smjesu dok se potpuno ne sjedini. Ostavite mikser sa strane. Pomiješajte brašno i griz, pazeći da je griz sitno samljeven. Za ovaj recept radije koristim istu vrstu griza koja se koristi za okruglice. Što je griz sitniji, tekstura će biti glađa. Lagano umiješajte smjesu brašna i griza u tučenu smjesu kružnim pokretima pjenjače.

Pripremite okruglu duboku posudu promjera 30 cm koju premažite uljem i pobrašnite. Smjesu prebacite u posudu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C. Pecite prvih 10 minuta na 200C, zatim još 20 minuta na 175C. Nakon 15-ak minuta pečenja uključite ringlu štednjaka i zagrijte mlijeko koje ste pomiješali s desetak žlica šećera i vanilijom do vrenja. Nakon što se mlijeko zagrije na nisku temperaturu, koh će biti potpuno spreman.

Za postizanje besprijekornog koha, metoda moje majke uključuje pažljivo izlijevanje vrućeg mlijeka na topli koh. Obilnom kuhačom postupno se ulijeva mlijeko i tako biskvit upije tekućinu.Pustite da postigne nižu temperaturu i konzumirajte ga u razumnim količinama. Ugodno!

Izvor:https://24h-za-vas.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *