October 5, 2024

LISNATE POSOLJENE NUTELA ROLNICE

2 min read

SASTOJCI

za 10 cigara

10 listova svežih tankih kora za pite,
10 kašika Nutele (ili nekog drugog čokoladnog lešnik krema),
10 kašika krupno mlevenog lešnika,
krupna morska so,
ulje i četkica za premazivanje.
Napomena

Ako kupujete industrijske, zapakovane kore, birajte pouzdane proizvođače kora. Najbolje je da ih kupujete sveže na pijaci. Na pijaci kore možete kupovati i na komad, odnosno određen broj komada. Na taj način ćete imati najmanje škarta, slepljenih, suvih ili iskidanih kora. Kore koje se prodaju u marketima, koje su već zapakovane u foliju, su “mačka u džaku” nekad budu dobre, a nekad baš i ne i nikad ne možete znati koliko ćete imati upotrebljivih listova. Te zapakovane kore mogu biti sasvim dobre za gibanice gužvare, ali za ovakve recepte ipak je bolje da kore kupujete na pijaci i to na komad.

U zavisnosti od broja osoba kojima pripremate i njihovih apetita, prilagodite količinu namirnica. Pošto je Nutela veoma slatka, 2-3 cigare bi trebale da budu dovoljne za jednu “normalno baždarenu” odraslu osobu. Mada važi i upozorenje da je ovo tako zarazan slatkiš da je veoma teško zadržati se na tih 2-3 rolnice.

PRIPREMA

Na radnu površinu stavite jedan list kore i premažite ga uljem. Preko te kore stavite drugu i utapkajte rukom da se dobro slepe. Ove dve kore isecite na 6 delova. Ako su listovi kore veći, možda ih možete iseći i na 8 komada, sve zavisi od njihove veličine. Smotane pitice treba da budu široke desetak santimetara, a debele kao tanka kobasica.

Na svaki deo, jedan kraj premažite nutelom i pospite lešnikom. Bočne ivice kore smotajte prema sredini i zatim sve uvijte u rolnicu (slično kao kad pravite sarmu). Ponavljajte postupak dok ne potreošite sav materijal.

Napravljene rolnice, odnosno cigare slažite u tepsiju, premažite ih uljem, pospite mrvicama soli i pecite u reni zagrejanoj na 200-220°C oko 10-15 minuta ili dok pitice ne porumene.

Podelite na društvenim mrežama

Izvor.https://www.kuvarancije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *